Dietistenpraktijk Topcare ‘Healthy living is a lifestyle’

Voor welke zaken kan je terecht bij Dietistenpraktijk Topcare?

Eigenlijk voor alle zaken rondom voeding én leefstijl. Diëtistenpraktijk TopCare begeleidt onder andere mensen met darmklachten, voedselallergieën en -intoleranties, hormonale klachten, reuma, multiple sclerose, diabetes, hart- en vaatziekten, ondergewicht en overgewicht en  ook als je jouw eigen eetpatroon wil veranderen op een verantwoordelijke manier.

Wat zijn de voornaamste misvattingen over diëten?

De voornaamste misvatting is dat mensen denken dat ze alleen maar door minder te eten kunnen afvallen én dat ze geen vetten mogen eten, dat alles moet zo mager mogelijk zijn. Ik hoor vaak na het 1e consult dat het persoonlijke advies meevalt, dat ze meer ‘mogen’ eten dan ze van te voren hadden bedacht. Ik ga samen met de cliënt op zoek naar een volwaardig eetpatroon en geef handvaten om zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Een persoonlijk advies waarmee ze hun persoonlijke doel kunnen bereiken en hun gezondheidsklachten kunnen verminderen.

Waar gaan veel mensen de mist in bij hun eetgewoontes?

Dat mensen zich vaak alleen vullen en zich niet perse voeden. We hebben geleerd dat we 6-7 eetmomenten op een dag moeten hebben. Fabrikanten spelen hier slim op in. De supermarkt ligt vol met allerlei koolhydraatrijke tussendoortjes en snacks die we gemakkelijk mee kunnen nemen, maar we vragen ons niet af of dit wel gezond is. We eten gauw te veel koolhydraten, wat mogelijk een oorzaak kan zijn van veel chronische ziektes en maag- en darm problemen.

Hoe kan je een gezonde leefstijl toepassen in je dagelijks leven?

Door stap voor stap je leefstijl te verbeteren en niet in 1x alles compleet om te gooien, want dat houdt je maximaal 6-8 weken vol. Een gedragsverandering heeft tijd nodig en juist kleine aanpassingen leveren op de lange termijn winst op. Laat bijvoorbeeld het koekje bij de koffie/thee eens achterwege en vervang dit voor een handje walnoten. Of drink in plaats van een glas (light) frisdrank een warme kop (kruiden)thee.

Heb je nog een tip voor ons?

Zorg voor een juiste balans in voeding, beweging, ontspanning én een goede nachtrust. Stress (in allerlei vormen en maten) doet meer met ons dan we denken en kan er mede voor zorgen dat we ongemerkt verschillende gezondheidsklachten (waaronder overgewicht, diabetes, darmklachten etc.) krijgen.

Socialmedia:

Contact

Tipkampen 27
9481 ET Vries
Tel: 085-0645681
info@zorgenik.com

  WhatsApp